Om oss

Vill du bli en bättre hundägare? Känner du att du och din hund behöver ta nästa steg och få en bättre kommunikation? Är du osäker på vilket typ av hundfoder du ska ge din hund? Står du inför det faktum att din hund börjar bli gammal och är osäker på hur detta ska hanteras?

På den här sidan ska vi ge råd om allt som rör hund och hundägande. Målet är att vår kunskap och vår erfarenhet ska omvandlas till tips, goda råd och konkret fakta. Vi vill skapa bättre hundägare och därigenom också skapa bättre liv för alla hundar i Sverige.

Det innebär även att vi kommer att skriva mycket om vad man ska tänka på då man funderar på att skaffa hund. Det handlar inte om ett beslut man tar i farten och för stunden. Väljer man att skaffa hund så handlar det om ett åtagande för resten av livet.

Så länge hunden lever så har du ansvar för att ge mat, husrum, motion, kärlek och allt annat som hör till. Kan du göra det? Är det rätt läge i just din livssituation? Vi går igenom alla saker som bör bockas av innan man skaffar en hund. Och, vi går naturligtvis även igenom vilka raser som passar bäst för exempelvis ett liv i staden och för ett liv på landet. Hundar har olika behov och vissa raser är lättare att sköta om än andra.

Hunden står i fokus, men vi är djurälskare även i övrigt. Innebärande att vi även kommer att skriva mycket om andra djur där allt från katter, hästar, grisar och kaniner kommer att få utrymme. Vi hoppas att den här sidan kommer att ge dig allt du behöver – och mycket mer. Välkommen!