Kategorier
Mat

Hundkurs i Stockholm gör det lätt

På en hundkurs i Stockholm lär man sig att umgås med sin hund och låta hunden ha roligt. Samtidigt lär den sig vardagslydnad och konsten att samspela med både andra hundar och människor.

Det är fantastiskt att ha en hund men man behöver ägna mycket tid åt att umgås med den. Hundar behöver röra på sig, få utmaningar och leka. De tycker om att förstå vad de ska göra och sedan göra det och få en liten belöning. Då blir det svansvift och mycket tillgivenhet.

Det svåra kan vara att få hunden att förstå vad man vill. Det räcker ju inte med orden utan det måste också finnas ett kroppsspråk och ett tonläge som är rätt. Konsten att tala med sin hund och låta den göra det man vill är inte så svår, men den kräver övning och tålamod. När man går en hundkurs får man chansen att lära sig språket och kanske också det tålamod som krävs.

Att hitta hundens eget språk och behov på en hundkurs

En del hundar behöver aktivera huvudet och vara smarta, andra behöver springa av sig och några vill bara jobba med nosen. Då gäller det att hitta den aktivitet som gör hunden lugn och harmonisk. På en hundkurs kan man få hjälp att hitta aktiviteten som hunden behöver och i träningshallen finns det massor av plats för olika övningar och påhitt. En agilitybana eller ett spår kan läggas ut, men man kan också träna den vanliga vardagslydnaden med sitt, ligg och fot. Läs mer om hundkurs på denna sida: hundkursstockholm.nu