Kategorier
Mat

Hundfoder – en viktig del av hundens hälsa

Har du just köpt sin första hund är det inte konstigt att du känner dig överväldigad när du ser alla olika slags hundfoder att välja mellan. Hur väljer du rätt hundmat till din pälsbeklädda vän?

Tillsatser av vitaminer och mineraler är vanligt i torrfoder och våtfoder. Det kan ibland vara bra, speciellt när hunden är ung och aktiv. Dock är vissa andra tillsatser sällan lika välkomna. Många väljer exempelvis att köpa spannmålsfritt foder till sin hund. Detta speciellt om de har en hund som visar tecken på glutenallergi. Att många hundar är känsliga mot spannmål är kanske inte så konstigt. I det vilda får de sällan i sig processade ingredienser. Äter de ett dött djur är det främst rått kött och eventuellt lite ”grönt” från djurets mage som de får i sig. Vissa hundägare väljer därför att försöka efterlikna den naturliga dieten så gott det går.

Byte av hundfoder kan förbättra hundens hälsa

Gaser och diarrér är tydliga tecken på att hunden inte kommer överens med sitt foder. Oftast blir magproblemen snabbt bättre efter ett foderbyte. Hundfoder går att hitta i många matvarubutiker, men visste du att du även kan hitta prisvärt hundfoder hos Rusta och liknande butiker? Att välja ett hundfoder med få ingredienser är ett tryggare val om du har en hund med känslig mage. Detta kan lustigt nog ibland bli dyrare än mer processad mat med många tillsatser. Frågan är väl om du verkligen vill sätta ett pris på din lurviga kompis hälsa?