Kategorier
Hundträning

Hundträning i Stockholm med fokus på samarbete

En hund behöver jobba både mentalt och fysiskt tillsammans med sin människa. Gå en hundkurs i Stockholm för att få rätt verktyg som gör din hundträning till en positiv upplevelse för er båda.

Det sägs ofta att hunden är människans bästa vän. Egentligen borde man kanske vända på det. Människan är hundens bästa vän. Efter 15 000 år av domesticering har hunden utvecklat en närmast ofattbar förmåga att kunna samarbeta med människor. Det är helt unikt. En hund behöver också få använda det här samarbetet i sin vardag. Den behöver jobba med både hjärna och kropp, tillsammans med sin människa, för att må riktigt bra. Där har man som hundägare ett ansvar. Ett ansvar att träna sin hund med schyssta, mjuka och positiva metoder med stöd i forskningen. Med lite träning kan samarbetet mellan dig och din hund bli någonting alldeles extra.

Klickern central i hundträning

När det gäller hundträning handlar mycket om tajming. Det gäller att hitta de beteende hos hunden som man önskar förstärka, och verkligen tajma den signal som lovar en belöning när det beteendet utförs. Det kan vara ett ord, men mest effektivt är det egentligen att använda en klicker. Dels blir det enklare att hitta just den där tajmingen. Men det finns en annan fördel också. Det är att medan du använder ord som “duktig” eller “bravo” i ditt vanliga vokabulär, så gör du knappast samma sak med klickern. Du riskerar med andra ord aldrig att urvattna belöningsmarkören genom att träna konsekvent med klicker. Lycka till! Läs mer om hundträning på denna sajt: stockholmshundsportcentrum.se